Wat wordt er in een vaststellingsovereenkomst opgenomen?

ontslagbesprekingEen vaststellingsovereenkomst is een overeenkomst tussen 2 of meerdere partijen. Hierin worden afspraken opgenomen om geschillen te voorkomen. Ook heeft de overeenkomst een functie als er wel sprake is van een geschil. Dan schept het duidelijkheid en kan op basis van de overeenkomst worden bepaald hoe de juridische situatie tussen partijen is.

Er zijn meerdere situaties waarin een vaststellingsovereenkomst dienst kan doen. In veel gevallen wordt de overeenkomst in het leven geroepen bij een ontslagprocedure. Daar gaan we in dit artikel dan ook even van uit. Maar als je dan zo’n vaststellingsovereenkomst op gaat laten stellen, wat moet daar dan allemaal in staan? Dat lees je in dit artikel.

Persoonlijke gegevens

Bij het opstellen van een overeenkomst, is het allereerst natuurlijk belangrijk om te vermelden tussen welke partijen de overeenkomst wordt opgesteld. De namen en adressen moeten worden genoteerd.

Datums

Daarnaast maken de datums onderdeel uit van de overeenkomst. Onder andere de einddatum van het contract wordt in de overeenkomst opgenomen. Net als de datum waarop de overeenkomst is ondertekend.

Ook kun je denken aan de opzegtermijn van het contract en de bedenktermijn. In de overeenkomst moet staan dat er 14 dagen tijd is om je te bedenken. Dat is wettelijk verplicht gesteld. Staat dit niet in de overeenkomst vermeld? Dan worden dat niet 14 maar 21 dagen.

Reden van ontslag

Belangrijk op de overeenkomst, is ook de reden van ontslag. Daaruit moeten verschillende dingen op te maken zijn. Allereerst vanuit wie het ontslag is ingediend is en of er sprake is van een verwijtbaar ontslag of niet.

Voor de werknemer zijn dit belangrijke dingen om vermeld te hebben in de overeenkomst, omdat het ontvangen van een eventuele uitkering ervan afhankelijk is. Wat je als werknemer op dat gebied ook nog aan moet geven in de overeenkomst, is of je al een nieuwe baan op het oog hebt. Als je daar nog geen uitzicht op hebt dan spreek je vaak een ontslagvergoeding af.

Financiële afspraken

Ook de financiën doen ertoe op de vaststellingsovereenkomst. Allereerst ontvang je nog een eindafrekening. Bij de eindafrekening worden de laatste inkomsten overgemaakt. Denk aan openstaande vakantiedagen, vakantiegeld, bonussen en zo voort. Er wordt afgesproken wat er wanneer nog wordt betaald. Je kunt ook nog denken aan opleidingskosten die terugbetaald moeten worden.

Handtekeningen

Tot slot is het meest belangrijke op een vaststellingsovereenkomst, de handtekening van beide partijen. Vaak is alleen een overeenkomst voorzien van handtekeningen geldig. Is de overeenkomst van handtekeningen voorzien? Dan wordt de overeenkomst als bindend beschouwd.

Gratis uw vaststellingsovereenkomst laten checken?

Er komt veel op je af bij ontslag. Er is veel onduidelijk over hoe nu verder te gaan en je hebt waarschijnlijk veel vragen over de overeenkomst die je is voorgelegd. Indien je meer duidelijkheid wilt hebben wat er in de overeenkomst staat en wat dit voor je betekent en welke rechten je hebt dan kun je hier je vaststellingsovereenkomst laten controleren. Er worden geen kosten berekend voor de controle. Na de controle krijg je de mogelijkheid om je juridisch bij te laten staan in de ontslagonderhandelingen waardoor je sterker staat en je rechten goed worden gewaarborgd.