Ontslagvergoeding Veranderingen Wetgeving 2015

ontslagDe nieuwe wetgeving over de ontslagregeling die van start gaat op 1 juli 2015.

Wat verandert er in het algemeen bij de ontslag wetgeving?
Ontslagvergoeding wordt transitievergoeding:
De ontslagvergoeding in 2015 wordt vervangen door een transitievergoeding. De transitievergoeding wordt bepaald door het aantal dienstjaren van de werknemer. Werknemers worden een derde van een brutomaandsalaris uitbetaald als zij 2 jaar fulltime dienst hebben.

Er stelt zich een probleem met de seizoenarbeiders in deze nieuwe wetgeving:
Aangezien men in de wetgeving van 2 jaar aangesloten in dienst kunnen de seizoenarbeiders hier niet op terug vallen. Met deze nieuwe wetgeving wordt ook de aaneenschakeling van contracten pas doorbroken na 6 maand. Vroeger was dit 3 maand. Veel werknemers zullen een torenhoge transitievergoeding krijgen door deze nieuwe ketenwetgeving. Of in het andere geval zullen deze arbeiders net voor 1 juli 2015 worden ontslagen om de hoge transitievergoeding nog te vermijden. Deze regels zullen moeten herbekeken worden.

Voor werknemers en werkgevers die nog gebonden zijn aan de cao of een sociaal plan volgen nog de oudere wetgeving van nu. De werkgevers zelf zijn gebonden aan hun cao die nog onderhandeld hebben met de vakbonden. De werknemers kunnen in dit geval kiezen of ze worden betaald via het oude of het nieuwe systeem.

De ontslagvergoeding vs belastingen:

  • Op de ontslagvergoeding moet men veel belastingen betalen want als uw ontslagvergoeding netto op uw bankrekening wordt gestort, is de werkgever verplicht van de loonbelasting af te houden. Op dit bedrag wordt dan de belasting berekend en zo kan je met een loonbelasting in dat jaar van 55 procent zitten.
  • Kleinere bedragen tot 20.000 kan men beter direct afrekenen. De werkgever houdt de belasting van de ontslagvergoeding af.
  • Voor hogere ontslagvergoedingen kan je andere oplossingen kiezen om je laten uit te betalen zoals het geld op een geblokkeerde rekening te zetten. Dit zorgt er voor dat er niet onmiddellijk belastingen worden afgehouden.

Nieuwe regels belastingen transitievergoeding:

Als je je transitievergoeding gebruikt voor scholing of outplacement hoef je geen belastingen te betalen. Als je je vergoeding voor persoonlijk gebruik moet je op dit bedrag veel belastingen betalen.

Percentage belastingen die men moet betalen
Belastbaar inkomen tot € 19.822: 36,25%
Belastbaar inkomen tot € 57.585: 42%
Belastbaar inkomen vanaf € 57.585: 52%